Åpen BIM: Framtiden for byggebransjen

Dra nytte av BIM-teknologi og åpne standarder for effektive og feilfrie prosjekter

Se opptaket fra webinaret 13. september

Dette webinaret vil ikke bare gi deg innsikt for å maksimere effektiviteten i dine byggeprosjekter, men også kaste lys over utfordringene knyttet til proprietære og siloløsninger i bransjen.

Bli med Stian Hagen og Frode Saltkjelvik, ledende eksperter innen BIM, for å forstå viktigheten av åpen BIM og hvordan unngå fallgruvene ved proprietære løsninger.

Oppdag hvordan en enkel IFC-sjekk kan spare tusenvis av timer og hvordan du best kan forvalte verdien av dataene du utveksler.

Meld deg på for å forandre din tilnærming til byggeprosjekter.

Se opptaket!
openBIM
Stian Hagen
Stian Hagen, BIM ansvarlig, LINK Arkitektur Norge

stian hagen

«I over 30 år har vi holdt på med BIM, vi har på den tid kommet nærmere og nærmere en felles forståelse om at åpen BIM og godt samarbeid skaper bedre prosjekter, færre feil, sparer penger og sparer tid. I det siste har vi dog sett en dragning mot silo- og proprietære løsninger, løsninger som binder oss til en fast leverandør i hele prosjektets levetid og som krever at vi som tegner må gi fra oss filer vi egentlig ikke ønsker å dele»

Som BIM ansvarlig i LINK Arkitektur Norge har Stian opparbeidet seg bred erfaring i utnyttelsen av BIM-teknologi for å oppnå optimal effektivitet og nøyaktighet i byggeprosjekter. 

I løpet av sin tid i bransjen har Stian sett mange buzzord og trender komme og gå, men hans fokus har alltid vært på å levere fullverdige BIM-prosjekter. Stian er en tydelig talsmann for betydningen av åpen BIM, og er en ivrig stemme mot proprietære formater. 

Med sin blanding av teknisk dyktighet, industriforståelse og lidenskap for åpen kommunikasjon, er Stian godt posisjonert for å gi dyptgående innsikt i hvordan byggebransjen kan forbedre prosessene sine ved hjelp av åpen BIM.

Frode Saltkjelvik

"I en tid hvor BIM-teknologi og åpne standarder styrker vår evne til å skape bedre og mer effektive prosjekter, er kvaliteten på dataen vi håndterer blitt helt essensiell. Å sikre presisjon ved både eksport og import av IFC-filer er fundamentalt for å unngå dyre feil og tidkrevende problemer. Det er ikke bare å overføre data, det handler om å forvalte verdien i den dataen vi utveksler."

Frode er teknisk sjef i Nordic BIM Group, begynte å jobbe med BIM allerede i 1999, og lagde sine første IFC-filer i 2002. 

Han jobber aktivt i flere komitéer og arbeidsgrupper, for å fremme digitalisering og bruk av BIM. Han holder ofte gjesteforelesninger om BIM på universiteter og tekniske skoler i Norge.

Med en brennende lidenskap for effektiv og nøyaktig bruk av BIM og IFC, har Frode viet sin karriere til å fremme forståelsen og bruken av disse teknologiene.

Uten navn (900 × 900 px)
Frode Saltkjelvik, Teknisk sjef, Nordic BIM Group

Se opptaket

Fyll ut skjemet for å se opptaket fra webinaret 13. september.

  • Velkommen
  • "Åpen BIM og hvorfor du aldri skal spørre meg om proprietære filer" ved Stian Hagen, BIM ansvarlig, Link Arkitektur Norge
  • "Enkel sjekk av IFC sparer rådgivere i byggebransjen for tusenvis av timer" ved Frode Saltkjelvik, Nordic BIM Group
  • Spørsmål og svar
  • Avslutning
Copyrights © All Rights Reserved by Nordic BIM Group.